Протестите в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора започнаха в

...
Протестите в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора започнаха в
Коментари Харесай

Стотици излязоха в защита на накълцаното момиче в София

Протестите в поддръжка на обезобразеното момиче от Стара Загора започнаха в страната. В този миг пред Съдебната палата в София са се събрали стотици хора, съобщи.
Прочетете още


На демонстрацията са издигнати плакати с надписи " Нито една повече ", " Не желая страна със междинна фашистка щета ", " Насилниците в пандиза! Искаме ефикасни присъди! " и др. Хората скандират " Нито една повече! ".



Пловдивчани също се събраха пред Съдебната палата в града. 

Национален митинг е в поддръжка на 18-годишното момиче от Стара Загора с 400 шева, откакто бе обезобразена от насилника Георги Николаев. Бързата организация посредством Facebook събития и страници даде огромен резултат и хиляди ще излязат на улиците довечера.

Очаква се най-многоброен да е митингът в Стара Загора, където ще се стекат и хора от другите градове. Шествието и там започна в 18:00 ч., като ще тръгне от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и по-късно по бул. " Цар Симеон Велики ".

Подкрепа за потърпевшото момиче ще има и в четири града отвън България. Това са столиците на Франция, Дания, Германия и Кипър.

Две обвинявания са повдигнати на 26-годишния Георги Георгиев, нанесъл телесна щета на 18-годишно момиче от Стара Загора. Случаят провокира необятен публичен отзив, а държавното обвиняване разгласи нулева приемливост към насилието. Едното обвиняване към арестувания е за нанасяне на " междинна телесна щета ", а другото – за закана за ликвидиране. Вчера мъжът беше арестуван за период до 72 часа. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на мъжа от сходен темперамент, показаха още от обвиняването. 

Районният съд в Стара Загора наложи непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР